3,25 dl |
4 dl |
5 msk |
160 gram |
1 st |
Tillagning
Satsen ger cirka 40 kakor.
1. Mal mandeln i en mandelkvarn. Det går att ersätta mandeln med hasselnötter.
2. Blanda de malda mandlarna med vetemjöl och florsocker.
3. Skär ner det rumstempererade smöret, tillsätt äggulan och arbeta samman till en mördeg. Låt vila i kylen inlindad i en påse.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Kavla ut degen så att den är ungefär 3-4 millimeter tjock. Ta ut halvmånar med en form.
6. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter på plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Pudra halvmånarna med en blandning av lika delar vaniljsocker och florsocker medan de fortfarande är varma.
1. Mal mandeln i en mandelkvarn. Det går att ersätta mandeln med hasselnötter.
2. Blanda de malda mandlarna med vetemjöl och florsocker.
3. Skär ner det rumstempererade smöret, tillsätt äggulan och arbeta samman till en mördeg. Låt vila i kylen inlindad i en påse.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Kavla ut degen så att den är ungefär 3-4 millimeter tjock. Ta ut halvmånar med en form.
6. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter på plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Pudra halvmånarna med en blandning av lika delar vaniljsocker och florsocker medan de fortfarande är varma.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du kommenterade <3